El Consell Comarcal del Segrià aprova el pressupost per al 2020, que supera els 15 milions d’euros

El ple del Consell Comarcal del Segrià ha aprovat aquest divendres el pressupost de l’ens, que ascendeix a 15.021.089,54 euros, gairebé un 5% més que el 2019, bàsicament per l’increment de personal i de serveis que s’ofereixen als municipis de la comarca. El pressupost consolidat és de 20.671.908,84 euros. També s’ha donat llum verda a la Relació de Llocs de Treball.

Cal tenir en compte que el Consell Comarcal és un ens finalista i que la majoria dels seus ingressos provenen de transferències d’altres administracions, en concret un 85,57%, sobretot dels departaments d’Educació i d’Afers Socials de la Generalitat, així com de la Diputació de Lleida. Entre l’augment de les despeses destaca la incorporació d’una desena de tècnics durant l’any 2019 i l’increment d’un 2% dels salaris de la plantilla, amb efectes retroactius a partir de l’1 de gener, a més de la previsió d’una possible segona pujada durant aquest any. Pel que fa als ingressos, destaca un descens del 27% en ingressos patrimonials, fruit bàsicament de la devolució pels materials de recollida selectiva. També cal recordar que el cànon de residus que s’ingressava disminueix atès que no s’ingressa el de Lleida ciutat, que és recaptat directament pel Consorci de Residus del Segrià.

El pressupost s’ha aprovat amb 19 vots favorables, dels grups de Junts i ERC, i 9 en contra, del PSC, el PP i C’s. El conseller del Comú s’ha abstingut.

D’altra banda, el ple també ha aprovat la proposta d’imposició de sancions a les empreses Hispano Igualadina i Autocars Ravigo per un import total de 5.000 euros per infraccions greus i molts greus en el contracte de transport escolar. 

Així mateix, s’ha donat llum verda al conveni per al desenvolupament dels cursos d’alfabetització en el marc del servei de primera acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya i a la Comisió de seguiment del menjador escolar.

Per últim, s'ha aprovat per unanimitat una moció del grup PSC-CP per a la consideració de zones despoblades en l’impost d’emissions de CO2. En aquest sentit, s'ha acordat la creació d'una comissió formada pels diferents grups polítics, que tindrà lloc el proper 5 de març, per a consensuar una proposta concreta.