L’exposició “textures i lectures” clou la seva itinerància amb èxit de públic malgrat les restriccions per la pandèmia

La mostra s’ha exposat en sis pobles del Segrià

La Granja d’Escarp ha estat l’última parada de l’exposició itinerant "Textures i Lectures", impulsada per l'Àrea de Cultura i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Segrià. Malgrat les restriccions per la pandèmia sanitària durant aquesta tardor en l’àmbit de la cultura i els confinaments municipals dels caps de setmana, la mostra s’ha pogut veure en sis municipis del Segrià i ha tingut una bona assistència de públic.

L’exposició, que té per objectiu donar visibilitat a l'art i la literatura que fan les dones de les Terres de Ponent, va inaugurar-se a Llardecans el passat 25 de setembre i ha passat per Gimenells, Corbins, Torres de Segre i Seròs fins arribar a la Granja d’Escarp. Cal tenir en compte que, com a conseqüència de les mesures de prevenció de la Covid-19, es va haver de reprogramar la planificació prevista.

Per al projecte, l'artista Palmira Rius ha comptat amb la col·laboració de divuit escriptores vinculades a Lleida, que han acompanyat cadascuna les peces d'art tèxtil amb fragments extret de llibres publicats recentment: Marta Alós; Maria Barbal; Núria Casado; Rosario Curiel;  Rosa Fabregat;  Teresa Ibars;  Montse Larios; Gloria Martín;  Rosa Messalles;  Dolors Miquel;  Núria Niubó;  Núria Perpinyà;  Maria Pons ; Marialba Revés;  Pepa Roma;  Maria Puy;  Montse Sanjuan i Ramona Solé.

A més, juntament amb l’exposició, s’han fet xerrades i tallers tèxtils en alguns dels municipis amb la col·laboració de diverses associacions de dones, així com l’escola de Gimenells.

En tots els casos, s'han complert totes les mesures de prevenció establertes.