EL PLE DEL CONSELL COMARCAL DEL SEGRIÀ APROVA LES BASES PER A LA CONCESSIÓ D'AJUTS INDIVIDUALS DE MENJADOR DE CARA AL CURS VINENT

Una imatge de la sessió celebrada aquest divendres

La sessió també ha acordat declarar tres Bens Culturals d’Interès Local: les pintures murals de la cambra-dormitori de Casa Cornadó de Llardecans, la part antiga del cementiri nou de Puigverd de Lleida i el Calvari de Torre-Serona.

 

El Ple Consell Comarcal del Segrià ha aprovat, en la seva sessió extraordinària d’aquest divendres, les bases per a la concessió d'ajuts individuals de menjador adreçats a l'alumnat de cara al curs vinent. Aquest ha estat un dels dos punts aprovats dins els corresponents a l’àrea d’Ensenyament, i fa referència als ajuts per a l'alumnat d'ensenyaments obligatoris i d'educació infantil de centres educatius sufragats amb fons públics per al curs 2023-2024. Respecte l’altre punt de l’àrea, es tracta de l’acceptació de la delegació de competències en matèria d’educació, que també s’ha aprovat.

Pel que fa a l’àrea de Règim interior, Hisenda i Economia, s’ha donat llum verda a l’acord per al subministrament d’aparells desfibril·ladors (DEA) i els seus serveis associats de manteniment i formació a través de l’Acord marc de l’ACM (Agència Catalana de Municipis).

Dins l’àrea de Joventut, Cultura i Esports, s’ha acordat declarar Bens Culturals d’Interès Local (BCIL) tres elements patrimonials de la comarca: les pintures murals de la cambra-dormitori de Casa Cornadó de Llardecans, la part antiga del cementiri nou de Puigverd de Lleida i el Calvari de Torre-Serona.

Pel que fa a l’àrea de Serveis Socials, Benestar Social i Família, s’ha ratificat el conveni de prestació de la col·laboració amb els ajuntaments per a la realització de cursos d’alfabetització dins el servei de primera acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya. Aquest any es tornaran a fer 14 cursos gratuïts de català de nivell 0 que consten de 90 hores presencials. De moment, ja s’ha començat  el curs a Llardecans i està previst que en els propers mesos es faci també a Alfarràs, Almacelles, La Portella, La Granja d'Escarp, Aitona, Alcarràs, Torres de Segre, Corbins, Montoliu de Lleida, Sunyer, Sudanell, Soses i Alcoletge.

Encara en l’àmbit de Serveis Socials, el Ple ha ratificat el conveni de prestació del servei fix de cura puntual per a nens i nenes d’entre 3 i 14 anys ‘Temps per cures, temps per tu’. En aquest segon any de funcionament, el servei en equipaments fixes s’ha ampliat i es du a terme en 14 municipis de la comarca: Alcarràs, Aitona, Massalcoreig, Corbins, Alcoletge, Almacelles, Alfarràs, Alfés, Artesa de Lleida, Rosselló, Torrefarrera, Vilanova de Segrià, Almenar i Puigverd de Lleida.