EL CONSELL ORGANITZA QUATRE TROBADES A L’ABRIL DINS EL PROCÉS PARTICIPATIU DEL NOU PLA ESTRATÈGIC, ENFOCADES A DEBATRE SOBRE ELS SERVEIS A LES PERSONES, LA CULTURA, EL PATRIMONI, LES INFRAESTRUCTURES, L’ENERGIA I L’HABITATGE

Imatge d'una de les trobades, celebrada a Vilanova de Segrià

Es fa una crida a la participació de tothom per definir conjuntament les línies estratègiques per al futur de la comarca. Ja s’han fet trobades sectorials en els àmbits agroalimentari, turístic, industrial i comercial.

 

El Consell Comarcal del Segrià ha programat noves trobades obertes a la ciutadania, aquesta vegada centrades en diverses temàtiques socials, en el marc del procés participatiu per a la redacció del nou Pla Estratègic del Segrià 2023-2027.

En concret, es faran dues trobades per recollir opinions i propostes pel que fa als  serveis a les persones, la cultura i el patrimoni, una a Sunyer el dimarts 18 d’abril, i l’altra a Alguaire el dijous 20 d’abril. També es faran dues taules més, en aquest cas al voltant de les infraestructures, l’energia i l’habitatge, que tindran lloc a Llardecans, el dimarts 25 d’abril, i a Soses, el dijous 27 d’abril. Totes les trobades seran a les 6 de la tarda.

El cap de l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme del Consell, Josep Lluís Huguet, destaca que “es faran dues trobades de cada grup temàtic, unes en municipis del nord de la comarca i les altres al sud, amb l’objectiu de facilitar al màxim la participació de la gent i de que tot el territori se senti representat i interpel·lat”.

En aquest sentit, Huguet fa una crida a la participació i a la col·laboració de tothom per a la redacció del Pla, ja que “en aquests tipus de projectes, la participació és fonamental, perquè cal recollir el màxim d’opinions possibles i visions de les persones que viuen i treballen a la comarca, per tal que entre tots i totes definim quin futur volem per als nostres pobles”.

Malgrat que les trobades són obertes i tenen entrada lliure, es recomana inscriure’s a la pàgina web del Consell Comarcal del Segrià (www.segria.cat) o enviar un correu electrònic a promeco@segria.cat. Es pot assistir a tantes trobades com es desitgi i s’anima a tot l’empresariat, entitats i persones en particular a participar-hi per recollir les seves necessitats, reflexionar-hi de manera conjunta i tenir-les en compte per a la redacció del Pla Estratègic del Segrià.

A més de les aportacions dels participants, el Pla inclourà la diagnosi socioeconòmica de la comarca i un treball tècnic d’anàlisi i proposta d’accions. El pla ha de definir les línies estratègiques necessàries per afrontar els reptes de futur al voltant de l’activitat econòmica vinculada al territori, el despoblament, l’accés a l’habitatge, les oportunitats de treball i de vida en família, el dinamisme cultural i la valorització del patrimoni, els serveis a la ciutadania, el transport públic i les comunicacions o la transició energètica, entre altres.

Durant el mes de març s’han fet quatre taules sectorials a diferents municipis amb l’objectiu de recollir propostes de diversos àmbits econòmics. Així, el dia 15 de març es va fer al Consell Comarcal del Segrià la taula de representants polítics; el 23 de març, l’Escola Agrària d’Alfarràs va acollir la taula amb el sector agrari i agroalimentari; el dia 27 va tenir lloc la trobada amb els sectors de turisme i hostaleria a Alcarràs; i la darrera trobada sectorial va ser el dia 28 a Vilanova de Segrià amb els sectors de la indústria, el comerç i els serveis. També es va fer una primera taula genèrica sobre els escenaris de futur a la comarca el dia de la presentació del Pla Estratègic, el passat 2 de març.

El procés d’elaboració d’aquest Pla Estratègic és una iniciativa de l’àrea de promoció Econòmica del Consell Comarcal del Segrià i la redacció i les dinamitzacions de les trobades van a càrrec de l’empresa Raiels. El projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Tota la informació i els documents que es van generant a mesura que avança el procés d’elaboració del Pla es poden consultar a la pàgina web www.segria.cat.