El Consell del Segrià fa la diagnosi de la comarca per definir les accions del Pla de reactivació socioeconòmica

El Consell Comarcal del Segrià està fent la diagnosi de la situació actual de la comarca, la primera fase del Pla de reactivació socioeconòmica COVID-19 que té per objectiu recuperar l’activitat econòmica i promoure accions de desenvolupament local i estratègic als municipis del Segrià, especialment afectats per les restriccions derivades de la pandèmia.

Per a la diagnosi, les tres tècniques contractades per a l'elaboració del Pla han establert un calendari de trobades amb els ajuntaments i han elaborat un qüestionari que permetrà fer un mapa del nivell d'implantació de noves tecnologies i digitalització de cada municipi, el nombre i la tipologia d'empreses, la disponibilitat d'habitatge i de serveis, l'oferta turística i el teixit social, entre altres.

Durant el desembre s'han entrevistat 17 alcaldies per tal de conèixer com ha afectat la Covid a cada municipi, a més de detectar quines són les mancances actuals i explorar reptes de futur. Els pobles visitats han estat: Alcarràs, Corbins, Almacelles, Sarroca, Torrefarrera, Torrebesses, Aspa, Sunyer, Alfés, Alcanó, Massalcoreig, La Granja d’Escarp, Almatret, Llardecans, Puigverd de Lleida, Alguaire i Rosselló. La resta de municipis de la comarca es visitaran durant el mes de gener.

A més de la diagnosi de la situació socioeconòmica del Segrià i de les afectacions de la crisi de la COVID-19, el Pla preveu la creació i dinamització d’espais de treball i participatius amb els agents econòmics i socials de la comarca per crear sinergies que permetin consolidar el desenvolupament del territori, la coordinació amb ajuntaments i entitats per identificar necessitats, l’impuls de diferents projectes a implementar, així com d’espais de treball i de coordinació amb les empreses de la comarca per la detecció de necessitats formatives i identificació de llocs de treball, entre d’altres.

El Pla de reactivació socioeconòmica COVID-19 és un projecte subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat pel Servicio Público de Empleo Estatal i cofinançat en un 50% pel Fons Social Europeu.