EL CONSELL COMARCAL DEL SEGRIÀ VA ATENDRE UN CENTENAR DE DONES VÍCTIMES DE VIOLÈNCIA MASCLISTA L’ANY 2021

Xerrada de prevenció d'agressions masclistes per a alumnat de secundària

El nombre d’atencions per violència masclista del Servei d’Informació i Atenció a les Dones augmenta un 21% respecte l’any anterior

El Consell dobla el pressupost per a allotjament per a dones i promou accions de prevenció d’assetjament i violència

El Servei d’Atenció i Informació a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Segrià ha atès durant el mes de gener 4 dones per violència masclista a la comarca. Durant l’any 2021 es van atendre 101 dones, un 21% més que l’any anterior, quan es van atendre 80 dones.

De les 101 dones ateses al 2021, 10 dones i 5 menors van ingressar al Servei d’Atenció i Acolliment d’Urgència comarcal (SAAU) i 1 dona es va derivar al Servei d’Acolliment i Recuperació que gestiona la Generalitat (SAR). També es van derivar 6 dones i 8 menors al Servei d’Intervenció Especialitzada de la Generalitat (SIE).

D’altra banda, s’han realitzat 46 atencions psicològiques i 39 assessoraments jurídics. També s’han fet 29 tramitacions per al servei telefònic de protecció ATENPRO, que ofereix una atenció immediata les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any mitjançant tecnologies de comunicació telefònica mòbil i de geolocalització.

El vicepresident del Consell Comarcal i cap de l’Àrea de Serveis Socials, Toni Bosch, explica que “per donar resposta a l’increment d’atencions per violència masclista, per aquest any s’ha doblat el pressupost inicial destinat a l’allotjament de dones en situació de violència i els seus fills, amb un total de 35.000 euros”. Bosch afegeix que “una altra mesura que estem duent a terme són accions de prevenció d’assetjament sexual i de foment de la igualtat als instituts dins el Pla de salut i educació comarcal, perquè és important treballar aquests temes des d’edats joves”.

Entre les accions hi ha, per exemple, la representació del monòleg ‘No solo duelen los golpes’ i el col·loqui posterior amb l’alumnat de l'institut d'Alpicat que s’ha fet aquest dimecres a la sala La Unió. En aquesta obra de teatre, l’actriu i activista feminista Pamela Palenciano narra la seva pròpia experiència com a víctima de violència masclista durant la seva primera relació sentimental i fa reflexionar sobre els estereotips de gènere que generen desigualtat.

El SIAD Segrià no només ofereix atenció a dones en situació de violència masclista i promou accions de prevenció. És un servei públic que ofereix a les dones informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes relacionats en l’exercici del dret de les dones en tots els àmbits de la seva vida: àmbit laboral, social, personal, familiar i altres. En total, durant l’any 2021 va fer 1.192 atencions a dones.

El correu de contacte del SIAD Segrià és siad@segria.cat