EL CONSELL COMARCAL DEL SEGRIÀ S’ADHEREIX AL 25N PENJANT UN LLAÇ LILA A LA SEVA FAÇANA I PARTICIPANT A L’ACTE INSTITUCIONAL UNITARI

S'ha penjat una pancarta a la façana del Consell Comarcal del Segrià

El president David Masot i el vicepresident Toni Bosch han estat presents a l’acte celebrat a l’Aula Magna de l’IEI, al que també hi ha assistit la consellera Teresa Jordà

El Consell Comarcal del Segrià s’ha adherit als actes del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, que se celebra el 25 de novembre.

D’una banda, el Consell ha penjat a la façana de la seva seu una pancarta amb un llaç lila per mostrar el rebuig a la violència masclista. De l’altra, el president David Masot i el vicepresident Toni Bosch han participat a l’acte institucional unitari, que s’ha celebrat aquest matí a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, i que ha comptat amb la presència, entre d’altres, de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, de l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn.

Durant l’acte s’ha donat lectura al manifest institucional en una acció que ha anat a càrrec de la companyia Festuc Teatre, que ha ofert una interpretació teatralitzada del text. El manifest també s’ha difós a través del web i de les xarxes socials del Consell.

Al marge d’això, el Consell ve organitzant, al llarg del darrer mes i fins al desembre, un seguit d’activitats al voltant del 25N. Així, el passat 5 de novembre a la Sala Polivalent d’Almacelles amb el monòleg ‘No solo duelen los golpes’, adreçat a l’alumnat de l’Institut Canigó de la localitat. Una altra de les propostes és l’exposició itinerant ‘Lliures i sense por’, que durant tot el mes de novembre viatja per l’Institut Canigó d’Almacelles, l’Institut Joan Solà de Torrefarrera, l’Ajuntament de Rosselló i l'Ajuntament d’Alcoletge, on es troba actualment.

Per al 15 de desembre quedaran dos actes més, en tots dos casos a càrrec de l’Associació Lika i a les instal·lacions de Sant Joan de Déu a Almacelles. El primer serà el taller ‘Prevenció de relacions abusives’, i va adreçat a l’alumnat. L’altre acte serà el cinefòrum ‘Curtmetratges de prevenció de violències masclistes’.

La programació està organitzada per SIAD Segrià (Servei d'Informació i Atenció a les Dones), en col·laboració amb el programa de Dinamització cívica 'Segrià Dinàmic', el projecte ‘Al Segrià iguals, l'Institut Català de les Dones i el Pacto de Estado.