El Consell Comarcal del Segrià organitza la formació ‘Víctimes Invisibles’ per tractar el tema de les violències masclistes envers les dones grans

Cartell de la formació ‘Víctimes Invisibles’ que organitza el SIAD

Adreçada a professionals dels serveis socials i de salut, entre d’altres, anirà a càrrec de Catarina Alves. Les inscripcions es poden fer fins aquest divendres, dia 24

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal del Segrià ha organitzat la formació ‘Víctimes Invisibles’, que abordarà el tema de les violències masclistes envers les dones grans.

Aquesta formació sorgeix arran de la gran invisibilitat existent en les dones de mes edat, així com del gran desconeixement de les especificitats de les formes i àmbits de les violències masclistes en aquesta etapa de la vida.

L’objectiu de la formació és, doncs, dotar d’eines i habilitats de sensibilització, prevenció i abordatge de les violències masclistes als i les professionals que treballen amb persones grans.

El curs s’ha plantejat en dues sessions: a la primera, es treballarà el masclisme i l’edatisme com la base de les violències masclistes en les dones grans, incidint en quines són les característiques principals a tenir en compte per un abordatge integral i quines són les tipologies de violència amb les que ens podem trobar. A la segona sessió es parlarà sobre el paper dels i les professionals amb una mirada de gènere, les estratègies de detecció per a persones grans, i l’abordatge i les dificultats en la derivació a recursos.

La formació anirà a càrrec de Catarina Alves, docent de la UAB i Fundació Aroa, i investigadora principal de l’estudi elaborat per l’Observatori de la Igualtat de Gènere.

La durada serà de 6 hores lectives i es duran a terme els dies 30 de setembre i 7 d’octubre de 10:00 a 13:00 a la seu del Consell Comarcal del Segrià. En cas que no sigui possible fer-ho presencialment per les mesures contra la Covid-19 aplicades en aquell moment, es realitzarà on-line.

La formació va adreçada a tots els professionals dels serveis socials, serveis de salut, etc. que treballin amb persones grans. La inscripció es pot realitzar fins el divendres 24 de setembre a través del correu electrònic siad@segria.cat indicant les següents dades personals: nom i cognoms, telèfon i lloc de treball.