El Consell Comarcal del Segrià farà un pla de recuperació econòmica i social amb el suport del Departament de Treball per als municipis més afectats pel confinament

Reunió pla de recuperació econòmica i social

El Consell Comarcal del Segrià elaborarà i implementarà un pla específic de recuperació econòmica i social per fomentar l’ocupació i ajudar el teixit productiu dels municipis del Segrià que van patir el tancament perimetral del juliol com a mesura per contenir els contagis per la Covid-19: Alcarràs, Aitona, Soses, Seròs, Torres de Segre i la Granja d'Escarp. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies del Govern de la Generalitat destinarà, a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, 1,5 milions d’euros a polítiques actives d’ocupació en aquests municipis del Segrià i la ciutat de Lleida. A la capital del Segrià el pla estarà gestionat per l'Ajuntament de Lleida.

Així ho va anunciar aquest dimarts el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, després de reunir-se amb el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, el vicepresident primer del Consell, Toni Bosch, i l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, a la Paeria.

El pla de recuperació econòmica i social haurà de seguir dos eixos:

  • Foment de l’ocupació: L’objectiu és donar resposta als problemes de les persones aturades i facilitar la seva incorporació al mercat de treball d’acord amb les necessitats del teixit productiu. Es prioritzaran els col·lectius en risc d'exclusió social i laboral, com persones aturades de llarga durada, dones amb baixa qualificació o víctimes de la violència masclista o persones amb discapacitat o problemes de salut mental. Les actuacions en aquest àmbit podran ser plans d’ocupació, programes per millorar la capacitació i qualificació  de les persones treballadores, i altres mesures d’acompanyament a la inserció laboral.
  • Millora del teixit productiu: Suport a actuacions que comportin el manteniment, consolidació i creació d'ocupació de qualitat dels sectors més afectats. També es potenciaran els sectors estratègics o amb més capacitat de crear ocupació, així com la dinamització del teixit empresarial, la promoció del comerç local i de proximitat i els serveis a les empreses o plans de millora. Les actuacions específiques en aquest àmbit podran ser el foment de la contractació amb subvencions a les empreses, l’assistència tècnica als sectors i les empreses del territori per mantenir la seva viabilitat i millorar la competitivitat, i assessorament en prospecció del mercat laboral.

D'altra banda, dins el Pla de xoc Covid del Departament hi ha la contractació, a través d’una línia extraordinària del programa ‘Treball i formació’ del SOC, de vuit persones aturades durnat 9 mesos al Segrià que començaran a treballar en els propers dies.