AJUTS DE MENJADOR CURS 2020/2021

El termini de presentació de la sol·licitud dels ajuts és del 17 de juny al 17 de juliol, ambdós inclosos.

Descàrrega de la sol·licitud

La presentació telemàtica de les sol·licituds s'ha de realitzar per Instància genèrica. Les enviades per altres mitjans, per exemple el correu electrònic, NO SÓN VÀLIDES.

Si teniu qualsevol dubte o problema a l'hora de realitzar la presentació, podeu consultar la guia o les preguntes freqüents.

També podeu contactar amb l'Àrea d'Ensenyament al correu electrònic ensenyament@segria.cat o trucant al telèfon 973054800, opció 3.

Violències masclistes durant el confinament

Pautes i recomanacions per detectar i fer front a les violències masclistes durant el confinament:

https://www.segria.cat/arees/siad/noticies/pautes-i-recomanacions-detectar-i-fer-front-les-violencies-masclistes-durant-el

Per qualsevol situació relacionada amb el tema podeu contactar amb el Siad a través del telèfon del Consell Comarcal del Segrià 973 054800 o bé del correu electrònic siad@segria.cat

El Consell Comarcal del Segrià promou accions de prevenció i sensibilització de salut i educació emocional entre el jovent

El Consell Comarcal del Segrià, mitjançant el Servei Comarcal de Joventut "JoveSegrià", està duent a terme un Pla de Salut i Educació Emocional als instituts de la comarca que consta de diferents accions com tallers, debats, ponències, formacions als equips educatius i espectacles teatrals de caràcter transversal i complementari al currículum escolar. L’objectiu de la iniciativa, que té una durada de quatre mesos, és treballar aspectes de prevenció i de sensibilització que afecten la salut del jovent, així i com la formació contínua del professorat i dels equips educatius.

Les principals temàtiques escollides en el marc de la Taula de Salut Comarcal fan referència a l’ús de les xarxes socials (ciberassetjament), educació emocional i convivència en l'entorn dels instituts, creixement personal i habilitats de vida i la prevenció de la violència vinculada a situacions de gènere.

A finals d’any es van fer actuacions a l’institut Canigó d'Almacelles i al d’Almenar -amb l'entitat Tàctica 360º- i accions formatives amb el professorat de l’institut d’Alpicat dins el projecte “Afluixa’t” per enfortir les relacions de convivència i treball entre iguals. A més, entre aquest mes de gener i el mes de març continuen les accions a Alpicat i també es treballarà amb l'institut Joan Solà de Torrefarrera i l’institut de Seròs.

D’altra banda, la Cooperativa de teatre Nus Teatre durà a terme diferents tallers en matèria de gènere i igualtat en aquests centres educatius, així com representacions de la seva obra en format de teatre fòrum #1000likes, que treballa mitjançant el debat i la interacció en diferents situacions de ciberassetjament.

El Pla de Salut també inclou les accions del projecte Rap'n'Power a Alpicat, una iniciativa que presenta el rap com a eina educativa i de treball de valors educatius dins i fora de les aules.

El Pla de Salut Comarcal del Segrià es gestiona des del Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Segrià "JoveSegrià" i rep el suport de la Direcció General de Joventut i del Programa Salut i Escola. Totes les accions han estat dissenyades mitjançant la Plataforma de Salut Comarcal del Segrià amb la participació dels centres educatius, els tècnics i tècniques de joventut locals, els referents del programa Salut i Escola i han comptat amb la col·laboració dels Ajuntaments d'Almacelles, Almenar, Alpicat, Seròs i Torrefarrera.