PRESENTACIÓ DEL CARTELL DE La XV EDICIÓ DE SARDANES A LA FRESCA AL SEGRIÀ

El Consell Comarcal del Segrià conjuntament amb els ajuntaments de la comarca ja ha tancat el calendari de ballades de Sardanes a la fresca a les places del Segrià.

Gent de carrer, de totes les edats i condicions, agrupacions sardanistes, veïns i veïnes  s’apleguen cada any durant les nits de divendres de juliol i agost per a compartir la música i el ball més popular del nostre país: la sardana, símbol de germanor i identitat.

En un horari òptim per a la calor estiuenca, a les deu de la nit, la volta comarcal aplega més de 300 dansaires provinents de 11 agrupacions de diferents municipis del territori adherides al projecte:  Amics de la Sardana d'Alguaire, Amics de la Sardana d'Almacelles, Agrupació Sardanista d'Artesa de Lleida, Grup Sardanista Balàfia, Agrupació Sardanista Germanor de Torrefarrera, Agrupació ó Sardanista Puigverd de Lleida,  Grup Sardanista 27 d'Abril,  Escola de Sardanes Torres de Segre,  Associació 50 i més d'Alcarràs, Agrupació Ixcumané,de Lleida i Dansaires del Pi, d’Alpicat.

El circuit de ballades farà parada en 8 municipis : Alcarràs, 5 de juliol;  Alguaire, 12 de juliol; Alpicat, 19 de juliol; Torres de Segre, 26 de juliol; Alfés, 9 d’agost,; Aspa, 9 d’Agost; Puigverd de Lleida, 23 d’agost i Torrefarrera, 30 d’agost.

Aquest any, el circuit comptarà a la participació de les cobles: Cobla Vents de Riella d'Agramunt, Cobla Lo Castell de Bellpuig, Cobla de Tàrrega i Bellpuig Cobla que presenten un variat repertori sardanista triat conjuntament amb les entitats.