FAQS sobre l’ús de les targetes moneder de les beques menjador

Si teniu qualsevol dubte o problema a l'hora d'utilitzar les vostres targetes moneder, podeu consultar les preguntes freqüents al següent enllaç:

https://www.segria.cat/arees/ensenyament/faqs-targetes-moneder-covid-19

També podeu contactar amb serveis socials al correu electrònic serveissocials@segria.cat o trucant al telèfon 973054800.

Violències masclistes durant el confinament

Pautes i recomanacions per detectar i fer front a les violències masclistes durant el confinament:

https://www.segria.cat/arees/siad/noticies/pautes-i-recomanacions-detectar-i-fer-front-les-violencies-masclistes-durant-el

Per qualsevol situació relacionada amb el tema podeu contactar amb el Siad a través del telèfon del Consell Comarcal del Segrià 973 054800 o bé del correu electrònic siad@segria.cat

El Consell Comarcal del Segrià crea el primer Premi de Recitació Poètica

El Consell Comarcal del Segrià ha convocat la primera edició del Premi de Recitació Poètica del Segrià, un certamen que pretén contribuir a la difusió del patrimoni poètic lleidatà  i incentivar la creació poètica en llengua catalana, a més de descobrir el talent literari juvenil amb un format on l’oralitat i la comunicació no verbal ens seran protagonistes.

Les inscripcions es poden fer fins el 22 de novembre al Consell Comarcal. El dia 29 es farà un acte a l'espai teatral La Saleta de Lleida en què els participants faran la recitació en públic i es triaran les persones guanyadores. Cada rapsoda haurà de fer, en primer lloc, la lectura del poema "Estudiants espaordits", de l'escriptora i poeta cerverina Rosa Fabregat, i després haurà de recitar un poema de lliure elecció.

Hi ha tres categories: la millor rapsòdia, el millor poema original i  a la categoria jove, per a participants de 16 a 25 anys. Els premis van dels 200 als 400 euros i, a més, el poema inèdit guanyador serà publicat al recull de relats curts "Històries Vives del Segrià", que el Consell Comarcal edita cada dos anys.

El jurat està format per persones expertes en oralitat i literatura catalana i haurà de valorar diferents criteris tècnics com la tonalitat, l'entonació, la gestualitat, l'èmfasi, la pronunciació, el ritme, les pauses i els silencis.

Per donar màxima cobertura al premi, les bases s’han distribuït per biblioteques, grups de poesia i rapsòdia, grups de lectura en veu alta, escoles de teatre i instituts. També es poden consultar a la web institucional www.segria.cat