El cicle Sardanes a la Fresca passarà per vuit municipis de la comarca del Segrià durant aquest estiu

Sardanes a la Fresca 2015

Els municipis de Torrefarrera, Alguaire, Alcarràs, Artesa de Lleida, Aspa, Torres de Segre, La Granja d’Escarp i Alfés acolliran la nova edició de la volta comarcal de sardanes Sardanes a la Fresca que tindrà lloc els divendres dels mesos de juliol i agost. La iniciativa, organitzada pel Consell Comarcal del Segrià preveu mobilitzar més de 3.500 persones a la comarca del Segrià, entre sardanistes i públic assistent.

El circuit que enguany s’adhereix a la commemoració del 150è aniversari del naixement d’Enric Morera representarà, amb la sardana Catalunya, l’element d’unió i reconeixement a la figura del mestre, en l’any commemoratiu de l’aniversari del seu naixement.

Amb l’objectiu de promocionar la cultura popular i fomentar la creació de noves entitats sardanistes, el Consell Comarcal del Segrià endega una nova edició d’aquest cicle, que compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida,a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Les associacions sardanistes participants al cicle són els Amics de la Sardana d’Alguaire, Amics de la Sardana d’Almacelles, Agrupació Sardanista d’Artesa de Lleida, Grup Sardanista Balàfia, Agrupació Sardanista Germanor de Torrefarrera, Agrupació Sardanista de Puigverd de Lleida, Grup Sardanista 27 d’Abril, Associació Ixmucané i l’Escola de Sardanes de Torres de Segre.