Celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna a Alfarràs

El passat dijous, 28 de febrer, els alumnes dels cursos de català per a adults de nivell inicial, del Consorci per a la Normalització Lingüística,   han celebrat el Dia Internacional de la Llengua Materna a l’Escola Pinyana d’Alfarràs.

Aquesta  activitat ha estat molt enriquidora, perquè a més d’aprofundir en totes les llengües maternes que es parlaven a classe, s’ha fet un petit exercici lingüístic comparatiu. Es tractava de consensuar 5 paraules en català que tinguessin un significat especial per a l’alumnat i s’han traduït a la resta de llengües.  Els mots escollits han estat: mare, família, salut, feina i pau. Així mateix, s’ha  anat a presentar l’activitat a totes les classes de l’Escola Pinyana, 8 en total, s’ha interactuat amb l’alumnat dels cursos de Primària i s’ha posat en valor la llengua materna de cadascú.

Ha estat una jornada molt  satisfactòria i emotiva,  perquè a  més de l’aprenentatge en la diversitat lingüística, hi hagut una bona relació entre tots els actors: mares i pares, filles i fills,  professorat i integradora social.

L’ acte s’havia de celebrar el dia 21 de febrer, Dia Internacional de la Llengua Materna, però es va haver d’ajornar a causa de la vaga convocada.