Taller participatiu Leader Ponent

Taller participatiu Leader Ponent

A fi i efecte d'engegar un procés participatiu per determinar l'Estratègia de Desenvolupament del nou Leader Ponent, s'ha programat una trobada el proper dilluns 21 de setembre a la Sala de Plens de l'Ajuntament d'Aitona (de 20h a 22h).

El programa Leader és un programa europeu cofinançat pel Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya  i fons europeus. El seu objectiu és garantir el desenvolupament econòmic i sostenible dels àmbits rurals. Això ho fa a través d’uns grups d’acció local (GAL) que estan presents al territori i gestionen uns ajuts per a la creació, ampliació o millora d’empreses a l’àmbit rural i per a gestió de projectes de cooperació, entre altres.

Des del maig l'entitat que gestionarà aquests ajuts a l’Urgell, al Pla d’Urgell, a les Garrigues i al Segrià Sud és l’Associació Leader de Ponent (fruit de la fusió del Consorci Leader Urgell - Pla d’Urgell i el Consorci Garrigues per al Desenvolupament del Territori). Just ara s’està iniciant el nou programa 2014-2020 i es vol comptar amb la visió del territori per tal de millorar la gestió i planificar estratègies futures de treball que s’ajustin al màxim a les necessitats comarcals.

La finalitat d'aquest procés participatiu és el d'elaborar l’Estratègia de Desenvolupament Local del Leader Ponent. A partir d’unes enquestes que es van fer extensives a una àmplia representació de la població del territori (beneficiaris de l’anterior programa 2007-2013, entitats públiques i privades, associacions, productors, elaboradors, etc) i de l’estudi dels materials (plans d’acció, diagnosis, etc) de les diferents comarques, s'ha realitzat una primera proposta d’estratègia. En aquests moments s'està presentant aquesta primera proposta  per tal de validar-la i recollir propostes que l’enriqueixin mitjançant uns tallers participatius a cadascuna de les quatre comarques de l'àmbit d’actuació.