Presentació del concert de cloenda de l’onzè cicle Segrià Corals a Albatàrrec

Presentació cloenda Segrià Corals

El vicepresident del Consell Comarcal del Segrià, David Masot ha participat aquest dimecres a l'IEI, en la roda de premsa de presentació del concert de cloenda del Cicle Segrià Corals que tindrà lloc el diumenge 29 de novembre a Albatàrrec. L’acte ha comptat també amb les intervencions de l’alcalde d’Albatàrrec, Víctor Falguera; i del director artístic del projecte, Robert Faltus.

L'acte de cloenda tindrà lloc al Casal Cultural d’Albatàrrec i es preveu acollir més de 600 persones de públic. La cloenda comptarà amb el concert del Cor del Segrià, una coral formada per més de 100 cantaires que de manera desinteressada s'han unit per formar aquest conjunt. El Cor del Segrià oferirà un repertori de peces d' Enric Morera arranjades especialment per a l'ocasió, amb motiu del 150è aniversari del naixement del mestre compositor. A més a més, de tot això, hi haurà un concert de l’Ensemble UdL, conjunt instrumental de la Universitat de Lleida. 

Pel que fa referència als protagonista musicals de la jornada, les actuacions musicals estaran dirigides per Robert Faltus (1973), director, compositor i instrumentista nascut a Bratislava (Eslovàquia). Faltus és doctor en musicologia, llicenciat per l’Escola Superior de Música i Art en teoria de la música, per la Facultat de Pedagogia de la Universitat Comenius en pedagogia musical i direcció coral i pel Conservatori Superior del Liceu en direcció d'orquestra. Faltus dirigirà també el conjunt instrumental ‘Ensemble UdL’ el nou projecte musical de la Universitat de Lleida que cobreix les necessitats musicals instrumentals d'estudiants, professors o treballadors de la UdL.

El cicle Segrià Corals ha organitzat 12 concerts durant 6 mesos (abril, maig, juny, setembre, octubre i novembre) a 12 municipis de la comarca del Segrià i ha comptat amb la participació de 18 corals i 8 entitats sardanistes amb motiu de la commemoració del 150è aniversari d’Enric Morera impulsor del cant coral a Catalunya.