Els projectes de l’Àrea de Cultura van recuperant el pols de l’activitat després de dos mesos d’aturada per la pandèmia de la Covid-19

Amb una mirada positiva es comencen a reactivar els projectes propis de l’ens comarcal en matèria cultural. D’entrada es despleguen aquells projectes amb menys dificultat a l'hora d’adaptar-se a les restriccions i mesures de seguretat pròpies de la desescalada per anar incorporant la resta a mesura que avancem de fase.

La primera acció que es posa en marxa és la Mostra Fotogràfica “Els Valors del Segrià”, que va quedar aturada amb l’arribada de la pandèmia just a l’inici de la seva itinerància per la comarca. L'exposició és una selecció de 16 fotografies de la 15à edició del Premi Fotogràfic del Consell Comarcal del Segrià, que ens mostren diferents racons de la comarca destacant les qualitats que la identifiquen. Es reprèn a Alcoletge, al Centre d’Interpretació del Patrimoni de la Guerra Civil del 9 al 28 de juny,  per continuar a Aspa, Alfés, Puigverd de Lleida i els Alamús.

En aquesta mateixa línia, també es reactiven les exposicions a la recepció del Consell Comarcal amb un conjunt de quadres que combinen l’aquarel·la i la fotografia de la mà dels artistes Gemma Farreny i Jaume Zamorano. Es podrà visitar a partir del 8 de juny.

Una altra actuació emblemàtica, tocada per la crisi sanitària és la volta Sardanes a la Fresca. Amb l’ànim de no suspendre el cicle, es mantindran les actuacions de les cobles en format concert i els amants de la sardana podran gaudir de la seva música com a espectadors. Les audicions es durant a terme durant els cap de setmana dels mesos d’estiu.

Si el progrés de la pandèmia avança positivament, a la tardor es posaran en marxa el circuit de teatre amateur Vesprades teatrals i la II edició del Premi de Recitació Poètica al Segrià. En ambdós casos s’està treballant amb les entitats corresponents.

En tots els projectes l’aforament serà limitat i amb totes les mesures de protecció necessàries seguint les indicacions de les autoritats sanitàries.