Els "Camins d’or líquid" tanquen l’11a edició amb 3.500 esmorzars populars i prop de 25.000 litres d’oli venuts

Llardecans ha tancat aquest diumenge l’onzena edició dels “Camins d’or líquid al Segrià Sec”, un programa d’activitats turístiques i culturals que organitza el Consell Comarcal del Segrià amb la col·laboració dels ajuntaments i les cooperatives de set municipis amb l’objectiu de donar a conèixer l’oli d’oliva verge extra que es produeix en aquesta part de la comarca. Des del passat 10 de novembre, s’han servit 3.500 esmorzars populars amb l'oli nou com a protagonista i s’han venut prop de 25.000 litres d’oli a Aspa, Maials, Alfés, Alcanó, Torrebesses, Seròs i Llardecans. 


L’últim cap de setmana els "Camins d’or líquid" ha tingut doble programació, a Seròs i Llardecans, i s'hi han servit prop de mig miler d'esmorzars populars. Dissabte 14 de desembre, a més, es va fer una visita al molí d’Aresté Teixidó de Seròs, mentre que diumenge 15 de desembre, a Llardecans, es va acompanyar l’esmorzar amb música en directe i també es van fer diferents activitats en benefici de “La Marató de TV3”. Com cada any, a l’última parada dels “Camins d’or líquid” es va sortejar, entre totes les persones que han fet la ruta pels pobles del Segrià Sec, un lot de productes alimentaris de les cooperatives i dels molins que participen en el programa. Aquest any el premi se'l va endur Teodora de Dios, de Lleida.


El president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, ha valorat positivament aquesta nova edició dels "Camins d’or líquid”: "es tracta d'una activitat que porta als pobles del Segrià Sec molts visitants de fora que tasten l'oli, en compren, i a més coneixen el territori, el seu paisatge i la seua gent."


D’altra banda, el cap de l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme del Consell, Josep Lluís Huguet, ha agraït la col·laboració de les cooperatives i els molins que han participat en el projecte i ha explicat que "ara és hora de fer balanç de l'impacte que han tingut les activitats i plantejar-se entre tots millores o novetats per continuar donant a conèixer la comarca i l'excel·lent oli que fem, així com donar un impuls econòmic i un valor afegit als nostres productes."


A part dels esmorzars populars, altres activitats paral·leles que s’han fet en el marc dels “Camins d’or líquid” han estat un tast d’oli guiat a la cooperativa d’Aspa, la 22a Fira de l’Oli Verd de Maials, una visita guiada pels racons d’Alfés, una visita al molí i un recorregut històric amb els Grallers a Alcanó, i un concurs d'allioli a Torrebesses.


En aquesta edició, el Consell Comarcal del Segrià va entregar el guardó “Camins d’or líquid 2019” a la metgessa especialitzada en nutrició, Antonieta Barahona, per la seva tasca d‘assessorament i divulgació dels beneficis de l’oli d’oliva verge extra i la cultura gastronòmica tradicional.


El projecte compta amb el finançament de la Diputació de Lleida i el patronat de Turisme Ara Lleida.