El xef Xixo Castaño guardonat amb el premi “Amic dels Camins d’or líquid” en l’acte de presentació de la ruta a Torrebesses

Presentació Camins

Aquest divendres 30 d’octubre s’ha inaugurat la 7a edició dels “Camins d’or líquid al Segrià Sec” al recent restaurat Molí del Bep de Canut de Torrebesses. La presentació ha comptat amb la performance “Menja’t el Segrià Sec!” que ha consistit en emular un paisatge de secà fet amb elements comestibles. Aquesta performance ha permès capir el Segrià Sec com una terra plena de possibilitats vers l’atracció turística i ha proposat reinterpretar la terra que ens rodeja amb ulleres de turista ja que així la podrem redescobrir com una terra plena d’encant i de màgia.

Durant l’acte també s’ha lliurat el guardó “Amic dels Camins d’or líquid 2015” al xef Xixo Castaño del restaurant Malena de Gimenells (l’únic restaurant amb estrella Michelin de les Terres de Lleida). Els Camins d’or líquid al Segrià Sec, amb aquest guardó, volen reconèixer al xef, la seva estima vers el territori, la seva tasca de valorització de l’oli d’oliva verge extra i la seva capacitat per esdevenir alquimista dels sabors i de les emocions. L’acte s’ha clos amb un tastet conformat per tots els elements que han participat en el paisatge comestible i amb una copa de vi del celler biodinàmica de Lagravera.

A partir d’ara, el Molí del Bep de Canut de Torrebesses (originari del s.XIX) entrar a formar part de les visites guiades que proposen tots els caps de setmana des del Centre d’Interpretació de la Pedra Seca de Torrebesses.