El Consell Comarcal del Segrià resol el segon premi de relats curts "Històries vives del Segrià"

Premi Relats Curts

Els contes guanyadors formaran part d’una publicació que es presentarà en el marc de la jornada institucional de Sant Jordi del Consell Comarcal del Segrià.

La segona edició del Premi de Relats Curts “Històries Vives del Segrià” ja està resolt. El jurat del certamen, format pels escriptors lleidatans Felip Gallart i Marta Alòs, juntament amb el tècnic del Consorci de Normalització Lingüística del Segrià, Antoni Daurell, la tècnica de turisme del Segrià, Montserrat Rocaginé i la presidenta de la comissió de cultura del Consell Comarcal del Segrià, Maria José Invernón s’han reunit per deliberar el relat guanyador i els dos accèssits d’aquesta nova edició del concurs literari, els quals formaran part d’una publicació que es presentarà durant el mes d’abril en el marc de la jornada institucional de Sant Jordi del Consell Comarcal del Segrià.

El jurat ha valorat el conjunt dels originals presentats, en funció als valors i recursos literaris emprats, l’adaptació a la convocatòria, l’originalitat i els criteris personals de cada un dels membres, fallant de manera unànime la història guanyadora i els dos accèssits. Els premis fixats són de 500 euros per a l’obra guanyadora i 200 euros per als dos accèssits.

Amb l’objectiu de normalitzar la llengua catalana i divulgar la literatura comarcal i els fets vius, s’ha convocat aquesta nova edició del certamen, la qual configura un recurs cultural i de memòria del Segrià. El concurs que es veurà materialitzat amb una nova publicació no comercial que veurà la llum durant l’abril, es distribuirà als centres culturals de la comarca: biblioteques, instituts, ajuntaments i a les seus de les entitats culturals.

La data i la programació de la presentació del llibre, juntament amb l’entrega de premis es podrà consultar al web del Consell Comarcal del Segrià www.segria.cat

 

Fotografia: Membres del jurat del 2n concurs de Relats Curts del Segrià (d’esquerra a dreta)

Sr. Antoni Daurell, consorci de normalització lingüística del Segrià

Sra. Marta Alòs, escriptora

Sra. Maria José Invernón, presidenta de la comissió de cultura del Consell Comarcal del Segrià

Sr. Felip Gallart, escriptor

Sra. Montserrat Rocaginé, tècnica de cultura del Consell Comarcal del Segrià