Passa't al #forastering
Atenció no presencial
Beques de menjador 2021 - 2022

El Consell Comarcal del Segrià presenta, al Cafè del Teatre de l’Escorxador, la 5a publicació “Històries Vives del Segrià”

L’Àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià presentarà dijous, 25 de març “Històries Vives del Segrià” , una publicació bianual i d’edició pròpia, que  recull els relats guanyadors i finalistes del VI i VII Premi literari del Segrià.

L’acte tindrà lloc al Cafè del Teatre de l’Escorxador a les 7 de la tarda i comptarà amb la presència de l’escriptora i membre del jurat Marta Alòs, autors i autores premiats, il·lustradors i autoritats comarcals. El grup Guerrilla folk,  especialitzats en la recerca i divulgació de músiques identitàries  del nostre territori,  amenitzaran la vetllada amb peces  musicals d’arrel tradicional.

La publicació recull dotze narracions curtes  amb fets i/o esdeveniments versemblants que han succeït en diferents municipis de la comarca i que, des de la mirada pròpia dels seus autors i autores, ens parlen del  Segrià  en diferents moments de la història. La majoria dels relats  estan documentats i parteixen de fets reals  o formen part de l’herència oral familiar  i es converteixen en testimoni important de les històries vives del Segrià.

Cada història està acompanyada per un dibuix, elaborat per estudiants  d’il·lustració de l’escola i l’Escola Ermengol de Lleida, coordinats per l’artista Matias Tolsà.

Els quatre-cents  exemplars impresos es distribuiran per  biblioteques, ajuntaments, i equipaments culturals amb l’objectiu de contribuir en el foment de la  llengua catalana i exaltar els valors de la comarca del Segrià mitjançant la narrativa.

La publicació, d’interès comarcal, compta amb el suport de la Diputació de Lleida a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs