Passa't al #forastering
Atenció no presencial
Beques de menjador 2021 - 2022

El Segrià torna a participar en una nova edició del “Benvinguts a pagès”

El cap de setmana del 9 i 10 de juny se celebra la 3a edició del Benvinguts a pagès, una proposta de portes obertes a les explotacions agràries de tot Catalunya. El Segrià, com a comarca molt vinculada a l’agricultura i amb un sector agroalimentari punter, participa de forma molta activa en aquest projecte.

Enguany, 9 explotacions agràries, 6 restaurants, 2 allotjaments i un parell de propostes complementàries a Almacelles i Torrebesses, composen l’oferta que el Segrià presenta en el sí del Benvinguts a pagès 2018.

Tota la informació del projecte a http://benvingutsapages.cat/#!/comarca/segria

 

Explotacions agroalimentàries

- Cal Quitèria, Formatges i làctics, Almacelles

- Carn Sargaire, Vacum, Almacelles

- Cervesa Lo Vilot, Cervesa artesana, Almacelles

- Prunus, Cireres i fruita fresca, Almacelles

- Celler Lagravera, Vi, Alfarràs

- Mel Can Toni, Mel, Seròs

- SAT Bepa, Fruita fresca i oli, Seròs

- Torre Roca, Fruita fresca, Aitona

- Vedella Agromassot, Vacum, Torre-serona

 

Restaurants

- Cafeteria – Restaurant Pati Blau, Puigverd de Lleida

- Cal Ponto al Natural, Almenar

- Restaurant la Fonda (Ca l’Asturià), Seròs

- Restaurant Mas Gabriel, Almacelles

- Taverna la Bruixa, Torrebesses

- Zero 39 Gastro Bar, Almacelles

 

Allotjaments

- Cal Manyo, Puigverd de Lleida

- Castell Palau de Torrebesses

 

Activitats complementàries

- Almacelles: Degustació d’Elixirs de Ponent, 9 i 10 de juny

- Torrebesses: Rutes turístiques, 9 i 10 de juny de 10h a 13h

- Torrebesses: Fira i Viatge als Pecats Originals maridats amb oli d'oliva verge extra i música de vinil

 

Dades generals del “Benvinguts a pagès”

Una oferta conjunta amb prop de 900 reclams que inclouen explotacions agràries, restaurants, allotjaments i activitats s’apunten a la tercera edició del Benvinguts a Pagès el cap de setmana del 9 i 10 de juny. La gran festa del món rural de Catalunya es consolida i creix amb prop d’un 15% més d’oferta que l’any passat. La iniciativa, que és transversal, de país i adreçada al públic familiar i foodie, proposa redescobrir els productes alimentaris quotidians coneixent el seu origen i l’elaboració directament des del territori. Les 42 comarques de Catalunya participaran al Benvinguts a Pagès que en les dues primeres edicions va sumar més de 30.000 visites. L’esdeveniment dibuixa una oferta lúdica, turística i gastronòmica que ajuda a desestacionalitzar, a  redistribuir el flux turístic de temporada i a donar valor al món de la pagesia del país.

L’esdeveniment potenciarà l’oferta de productes alimentaris per al públic amb el paladar més exigent. Omplir el rebost amb els productes de temporada serà un dels grans al·licients del Benvinguts a Pagès 2018. Els amants de la bona cuina coneixeran l’origen dels productes, els seus processos d’elaboració i les visites es completaran amb tastos de productes per al públic més foodie. Durant tot el segon cap de setmana de juny es podrà tastar una oferta àmplia i variada de nord a sud i d’oest a est. Tastar els musclos i les ostres del Montsià, degustar la confitura de cirera del Pallars Jussà, beure la cerva artesanal del Segrià, assaborir les maduixes del Maresme o bé provar l’oli d’oliva del Pla de l’Estany són alguns dels productes a l’abast del públic foodie. El ventall és ampli amb la presència de granges de vedells i porcs, productors de formatges, apicultura, pescadors, cellers, horta, fruita, cultiu de plantes aromàtiques, molins d’oli, etc.

Les visites gratuïtes a les explotacions, en què no caldrà reserva prèvia, es complementaran amb la participació de restaurants que oferiran els menús Benvinguts a Pagès amb productes de km0, les ofertes i packs especials dels allotjaments d’arreu del territori i un extens programa d’activitats paral·leles que inclouen visites, tastos, fires gastronòmiques, activitats infantils, xerrades divulgatives, etc. En paral·lel i com a novetat aquest any es proposen rutes turístiques entre comarques properes per facilitar les visites al públic. Entre d’altres, els visitants podran conèixer els productes de secà del sector de les Garrigues i el Segrià en dos dies o bé endinsar-se al Pallars Sobirà amb un itinerari de pastors, muntanyes, estanys i pobles amb encant.

La pàgina web http://benvingutsapages.cat/#!/comarca/segria permet consultar tota l’oferta d’explotacions, allotjaments, restaurants i activitats paral·leles de l’edició actual. La cerca es pot fer per comarques o bé per productes per facilitar al màxim al públic la planificació. Durant tot el cap de setmana les explotacions estaran obertes i aniran programant les visites gratuïtes de manera permanent. Clicant sobre cada participant s’obtenen les dades de contacte per a cada proposta i els detalls per poder fer les reserves de manera anticipada en el cas dels allotjaments i els restaurants.

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat, a través del Departament d’Agricultura, Pesca i Alimentació, de l’Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.

 

Més informació a: