El II Premi de Recitació Poètica del Segrià es farà sense públic i s’emetrà per Youtube

La segona edició del Premi de Recitació Poètica que impulsa l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià s’ha hagut de redissenyar per adaptar-se a les restriccions per la Covid-19 en l’àmbit cultural. Després d’haver-se hagut de posposar la data del certamen, aquest es farà finalment el proper dijous, 3 de desembre, a les set de la tarda al saló de Plens del Consell Comarcal del Segrià, en petit format, sense públic presencial i en streaming.

A l’acte només hi seran els 13 participants, el jurat i els representants del Consell Comarcal. Totes les persones que vulguin veure les recitacions poètiques ho podran fer mitjançant el canal de Youtube del Consell.

Els participants hauran de recitar un text propi inèdit i el poema “Compàs i acord”, del poeta, assagista i crític literari Josep Maria Sala-Valldaura, a qui es dedica aquest any el certamen.

Dels tretze participants, nou competiran en la categoria absoluta i quatre en la categoria jove (dels 16 als 25 anys) i optaran a premis de fins a 400 euros. Es premiarà la millor rapsòdia, el millor poema original i la categoria jove. A més, el poema inèdit guanyador serà publicat al recull de relats curts "Històries Vives del Segrià", que el Consell Comarcal edita cada dos anys.

El jurat està format per: Eduard Batlle, poeta, filòsof, professor i autor de diversos llibres premiats; Rosa Mesalles, filòloga, tècnica cultural de l’Ajuntament de Lleida i creadora d’espectacles literaris; i Jaume Belló, artista multidisciplinari, secretari Acadèmic del CFGS en Tècniques d’Actuació Teatral i coordinador de l’Aula Social.