EL CONSELL COMARCAL DEL SEGRIÀ DISPOSARÀ D’UN PIS PER ALLOTJAR PROVISIONALMENT DONES VÍCTIMA DE VIOLÈNCIA

El Ple Extraordinari s'ha celebrat de forma telemàtica

El Ple Extraordinari ha aprovat el conveni amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya que ho facilitarà durant els propers quatre anys

El Consell també ha tancat la compra de dos locals al carrer Jaume II de Lleida que li permetran ampliar les seves dependències

El Consell Comarcal del Segrià ha aprovat, en el Ple Extraordinari celebrat aquest divendres, un conveni amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per a la cessió de la gestió de l’ús d'un habitatge de tres habitacions de titularitat pública administrat per l’Agència en un municipi del Segrià.

Segons ha detallat el vicepresident Toni Bosch, la cessió d’ús és per un termini de quatre anys i té la finalitat d’allotjar de manera provisional dones víctimes de violència que estan a l’espera de rebre un pis, i que fins ara eren allotjades en albergs i hostals. El conveni ha estat impulsat des de l’Àrea de Serveis Socials, Benestar Social i Família del Consell Comarcal, i ha estat aprovat per unanimitat.

Durant la sessió d’avui, celebrada en format telemàtic i presidida per David Masot, president del Consell Comarcal del Segrià, també ha informat del tancament, aquest mateix dijous, de l’adquisició de dos finques contigües corresponents als números 11, 13 i 15 del carrer Jaume II de Lleida, gràcies a la qual es podran ampliar les dependències del Consell i així disposar de més espai de treball per al personal. La superfície total dels locals adquirits és de 1.577 metres quadrats i han suposat una inversió de 739.000 euros, en una operació que ja havia rebut el vistiplau del Departament de Patrimoni de la Generalitat.

Igualment, el Ple ha aprovat la declaració de nul·litat derivada del procediment de revisió d’ofici relatiu de la prestació objecte de la reclamació feta per Nordvert SL, sobre el període transitori del contracte administratiu de recollida de residus de 22 municipis del Segrià que actualment estan fent la recollida porta a porta i reconeixement de la indemnització. Aquesta indemnització correspon al període transitori que hi va haver els tres darrers mesos del 2018 i suposa una indemnització de 136.167,48 euros, dels quals en queden pendents 33.000 a pagar entre els 22 municipis afectats.