FAQS sobre l’ús de les targetes moneder de les beques menjador

Si teniu qualsevol dubte o problema a l'hora d'utilitzar les vostres targetes moneder, podeu consultar les preguntes freqüents al següent enllaç:

https://www.segria.cat/arees/ensenyament/faqs-targetes-moneder-covid-19

També podeu contactar amb serveis socials al correu electrònic serveissocials@segria.cat o trucant al telèfon 973054800.

Violències masclistes durant el confinament

Pautes i recomanacions per detectar i fer front a les violències masclistes durant el confinament:

https://www.segria.cat/arees/siad/noticies/pautes-i-recomanacions-detectar-i-fer-front-les-violencies-masclistes-durant-el

Per qualsevol situació relacionada amb el tema podeu contactar amb el Siad a través del telèfon del Consell Comarcal del Segrià 973 054800 o bé del correu electrònic siad@segria.cat

Una vintena de rapsodes competiran en directe al primer Premi de Recitació Poètica del Segrià, que homenatjarà Rosa Fabregat

El proper divendres 29 de novembre tindrà lloc a l'espai teatral La Saleta de Lleida la primera edició del Premi de Recitació Poètica del Segrià. Una vintena de rapsodes participaran en aquesta nova iniciativa del Consell Comarcal del Segrià, que serà alhora una competició de recitació de poesia en directe i un homenatge a l’escriptora i poeta cerverina Rosa Fabregat, qui assistirà a l’acte.

Totes les persones participants hauran de posar veu, primer, al poema "Estudiants espaordits", de Rosa Fabregat, i després hauran de recitar un poema de lliure elecció, ja sigui propi o d’un altre autor.

Al final de la vetllada el jurat donarà a conèixer les persones guanyadores. Es premiarà la millor rapsòdia, el millor poema original i la millor recitació en la categoria jove, de 16 a 25 anys. Els premis van dels 200 als 400 euros i, a més, el poema inèdit guanyador serà publicat al recull de relats curts "Històries Vives del Segrià", que el Consell Comarcal edita cada dos anys.

El jurat està format per persones expertes en oralitat i literatura catalana i haurà de valorar “in situ” diferents criteris tècnics com la tonalitat, l'entonació, la gestualitat, l'èmfasi, la pronunciació, el ritme, les pauses i els silencis

L’àrea de Cultura del Consell Comarcal ha creat aquest nou certamen amb l’objectiu de contribuir a la difusió del patrimoni poètic lleidatà i incentivar la creació poètica en llengua catalana, a més de descobrir el talent literari juvenil.