FAQS sobre l’ús de les targetes moneder de les beques menjador

Si teniu qualsevol dubte o problema a l'hora d'utilitzar les vostres targetes moneder, podeu consultar les preguntes freqüents al següent enllaç:

https://www.segria.cat/arees/ensenyament/faqs-targetes-moneder-covid-19

També podeu contactar amb serveis socials al correu electrònic serveissocials@segria.cat o trucant al telèfon 973054800.

Violències masclistes durant el confinament

Pautes i recomanacions per detectar i fer front a les violències masclistes durant el confinament:

https://www.segria.cat/arees/siad/noticies/pautes-i-recomanacions-detectar-i-fer-front-les-violencies-masclistes-durant-el

Per qualsevol situació relacionada amb el tema podeu contactar amb el Siad a través del telèfon del Consell Comarcal del Segrià 973 054800 o bé del correu electrònic siad@segria.cat

EL LLEIDATÀ FRANCESC FORTUNY GUANYADOR DEL VII PREMI DE RELATS CURTS “HISTÒRIES VIVES DEL SEGRIÀ”

El Consell Comarcal del Segrià ha hagut d’adaptar el format de resolució del premi a les circumstàncies del moment i  la trobada del jurat s’ha fet sota mesures de protecció sanitàries  excepcionals

Les tres abjuracions de Margarita Rugall  ha estat guardonada amb el primer premi de la VII edició del concurs  “Històries Vives del Segrià” que destaca creacions  literàries en format relat curs i localitzades al territori del Segrià.  L’Accèssit  l’ha obtingut l’obra “Al maig cada dia un raig” de l’escriptor rapitenc Miquel Reverté. El premis estan valorats en 650€ i 250€ respectivament.

Pel que fa al compliment dels objectius, la VII edició del concurs ha estat valorada molt positivament. Amb un total de 25 relats rebuts, destaca l’augment de participació juvenil, la presència de la temàtica vinculada a la memòria històrica de la comarca,  la qualitat literària i l’originalitat  en desenvolupament de les trames. Juntament amb els contes guanyadors , el jurat ha seleccionat  5 finalistes que formaran part de la propera publicació, que aquest 2020 s’editarà en motiu del Premi.

El jurat del concurs l'ha presidit Teresa Malla, consellera de l’Àrea de Cultura de l’ens comarcal, acompanyada de les escriptores Montse Santjuan i Marta Alòs, la directora de l’Escola d’Escriptura de Lleida, Núria Serrate,, Mercè Coll com a tècnica del CPNL i la guanyadora del darrer any, M Àngels Farrero.

La iniciativa literària compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.