ALMACELLES ACULL EL III CERTAMEN D’ELECCIÓ DEL PUBILLATGE COMARCAL DEL SEGRIÀ

Aquest cap de setmana tindrà lloc a  Almacelles el III certamen d’elecció del pubillatge comarcal del Segrià amb la participació de representant de diferents municipis de la comarca i d’arreu del país. L’esdeveniment vol posar en valor una tradició molt arrelada a Catalunya i a la comarca i desconeguda per una gran part de la població.

L’acte tindrà lloc el proper 1 de juny a diferents espais del municipi lleidatà: al matí, al casal social d'Almacelles , es dedicarà a les proves orals i escrites, dels candidats i candidates i, a la tarda, a partir de les dos quarts de sis,  es farà la festa de proclamació amb un clar caràcter popular: cercaviles amb grallers, sardanes, música popular, gegants i fi de festa.

Les pubilles, les dames, els hereus i cabalers dels nostres municipis representen un llegat immaterial que esdevé signe d’identitat i caràcter. El 60% dels municipis del Segrià tenen costum de pubillatge. Alguns d’aquests amb més de 50 anys de tradició.

En un context essencialment festiu i cultural, els joves escollits esdevindran ambaixadors del Segrià arreu del territori català i es convertiran en un a un actiu a l’hora de fer país; per la coneixença de gent , de tradicions, pobles i ciutats

L’acte, obert a tothom, està organitzat pel Consell Comarcal del Segrià amb la col·laboració de  l’Ajuntament d’Almacelles i el suport de Foments de les Tradicions Catalanes.