Alfés tanca el cicle "Sardanes a la Fresca"

Sardanes a la Fresca a Alfés
La volta comarcal de sardanes Sardanes a la Fresca va posar el punt i final de l'onzena edició, el divendres 28 d'agost al municipi d'Alfés. El cicle va començar el 3 de juliol a Torrefarrera i ha seguit per Alguaire, Alcarràs, Artesa de Lleida, Aspa (ballada que es va aplaçar amb motiu del fort temporal de pedra que va afectar a la comarca), Torres de Segre, La Granja d'Escarp i Alfés ha mobilitzat prop de 300 persones per municipi. 
 
Durant l'acte de cloenda, dut a terme durant la mitja part de la ballada amenitzada per la Cobla Tàrrega, les entitats participants van voler fer un reconeixement públic a tots els membres del Consell Comarcal del Segrià que en les darreres 4 legislatures han apostat per la promoció de la sardana. 
 
Amb l'objectiu de fomentar la creació de noves entitats sardanistes, el Consell Comarcal del Segrià impulsa les entitats dinamitzadores, que en aquesta edició han estat: Amics de la Sardana d'Alguaire, Amics de la Sardana d'Almacelles, Agrupació Sardanista de Torrefarrera, Agrupació Sardanista d'Artesa de Lleida, Agrupació Sardanista de Puigverd de Lleida, Grup Sardanista 27 d'Abril, Associació Ixmucané, Grup Sardanista Balàfia i Escola Sardanista de Torres de Segre. Cal nombrar també als grups sardanistes de municipis com Alfés, Aspa, Maials i Llardecans que també han assistit a totes les ballades del cicle.
 
Enguany el cicle s'ha sumat a l'any Morera, en el 150è aniversari del naixement del compositor barceloní, mitjançant la sardana Catalunya, peça que gaudeix del reconeixement de la sardana de l'any 2015.