Proclamació Pubilla i Hereu Comarcal del Segrià 2017

El Consell Comarcal del Segrià  ha engegat, aquest 2017, un nou projecte cultural a demanda d’alguns municipis : proclamació de la pubilla i l’hereu comarcals del Segrià. Fins al moment no existia el títol comarcal i només teníem representant de la província de Lleida.

 El pubillatge és una tradició molt arrelada al territori català i a la comarca del Segrià. Les pubilles, les dames, els hereus i cabalers dels nostres municipis representen un llegat immaterial que esdevé signe d’identitat i caràcter: una llengua, unes tradicions, uns valors, un patrimoni, una cultura ,  una manerà de fer i un tarannà. Els hereus i les pubilles són els encarregats de preservar-ho, de donar-ho a conèixer allà on van  i de traslladar-ho a les properes generacions de pubillatge. El llegat immaterial que reben és de dimensió local i també nacionsl.

El 60% dels municipis del Segrià tenen costum de pubillatge. Alguns d’aquests amb més de 50 anys de tradició.

L’objectiu de l’acte és donar valor al pubillatge i escollir representants comarcals, que esdevindran els ambaixadors del Segrià arreu del territori català. Poden presentar candidatura els i les joves de 16 a 21 anys que estiguin en possessió del títol de pubilla i hereu local  dins l’any de vigència .

 L’acte, de caràcter anual, tindrà lloc en diferents municipis de la comarca i serà organitzat conjuntament amb el Consell Comarcal segons les bases que s'exposaran anualment al e-tauler del consell,  amb un clar caràcter popular i festiu: cercaviles amb grallers, sardanes, gegants, corals i fi de festa.

Proclamació 2017. Rosselló 10 de juny

Hereu comarcal Jordi Barbera Roig (Puigverd de Lleida)
Pubilla comarcal Anna NAdal Bañeres (Alguaire)
1er Cabaler comarcal Pau Torrelles Miro (Torres de Segre)
1a Dama Comarcal Meritxell Artero (Rosselló)
2n Cabaler Biel Bullich Fonatanet (Rosselló)
2a Dama Nadezhada Piqueres Marroso (Almacelles)

 

Programació: