Reunió entre el Consell Comarcal del Segrià, la Generalitat i ajuntaments pel pla de millores a la C-12

El president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, i el vicepresident, Toni Bosch, s'han reunit aquest dijous a la seu del Consell Comarcal amb el Secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, el director general d'Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, i els alcaldes i alcaldesses dels municipis del Segrià per on passa la C-12 (Alfés, Alcanó, Sarroca, Torrebesses, Llardecans i Maials).

Durant la reunió s'han donat a conèixer les actuacions del pla de millora que el Departament de Territori i Sostenibilitat està impulsant a l'Eix de l'Ebre entre Lleida i Amposta amb l'objectiu de millorar la seguretat en aquesta via, que actualment és una carretera de calçada única amb dos carrils, un per sentit de la circulació en pràcticament tota la seva longitud.

L’actuació més destacada, que s'executarà per fases, preveu transformar la C-12 en una via 2+1, que permet afavorir els avançaments amb seguretat i evitar els xocs frontals, que són els més greus. De fet, ja s'ha iniciat la licitació de la redacció del primer projecte constructiu en el tram que hi ha entre Alfés i Lleida.

Altres actuacions previstes són la millora dels carrils d’incorporació i de sortida de la via i la reordenació dels accessos, la renovació del paviment per millorar l’adherència i el drenatge i reduir el soroll, la substitució dels sistemes de contenció als ponts, la millora de les interseccions i la pavimentació de cunetes.

El Departament de Territori i Sostenibilitat s'ha compromès a dur a terme treballs de millora de la seguretat viària en alguns encreuaments de la C-12. Així mateix, totes les administracions han convingut en mantenir reunions periòdiques per a fer seguiment de totes les actuacions que es desenvoluparan en aquest eix viari.