La 1a edició dels Camins de Fruita Dolça al Segrià es clausuren amb una valoració molt positiva per part de participants i organitzadors

Camins Fruita Dolça Alfarràs

Les activitats programades en el marc dels Camins de fruita dolça al Segrià en el si de la 21a Fira del Préssec Ribagorçana d’Alfarràs, han tancat un mes i mig de propostes

Els Camins de fruita dolça al Segrià és un projecte que neix des de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Segrià amb la voluntat de donar a conèixer i promocionar la fruita dolça, la cultura que la rodeja i els pobles que acullen aquesta producció. Els Camins pretenen acostar la població tant segrianenca com forària als pobles de la comarca perquè s’aconsegueixi apreciar el valor patrimonial i natural del Segrià així i com conèixer de més a prop els cicles productius de la fruita dolça, la seva comercialització i els seus atributs organolèptics amb l’objectiu final de motivar-ne el consum.

La 1a edició dels Camins de fruita dolça al Segrià s’han clausurat coincidint amb la 21a Fira del Préssec Ribagorçana d’Alfarràs. Una visita amb profunditat al Celler La Gravera (exemple d’innovació i emprenedoria) i una altra a l’Escola de Capacitació Agrària d’Alfarràs on s’han pogut collir préssecs embossats, han estat el colofó final d’aquest projecte.

La 1a edició dels Camins de fruita dolça al Segrià tanca amb una participació que ha superat el miler de persones al llarg de les cinc setmanes en què ha constat la proposta turística. Al llarg dels mesos d’agost, setembre i octubre s’han pogut veure postes de sol entre camps fruiters, tastar receptes tradicionals com el “préssec al vi”, s’ha pogut seguir la traça del Camí de Sant Jaume al seu pas per la nostra comarca, s’han visitat cooperatives, caminat per Vies Verdes, collir figues coll de dama i préssecs embossats i tastar vins que neixen de les pedres i de l’agricultura biodinàmica. Els pobles participants en aquesta 1a edició dels Camins han estat: Aitona, Alcoletge, Torres de Segre, Alguaire i, finalment, Alfarràs. La voluntat de futur és la des sumar més pobles en les properes edicions dels Camins i augmentar el calendari d’activitats al llarg de tot l’any per poder seguir tot el cicle productiu d’aquests fruits plens de dolçor.