El Consell Comarcal del Segrià i les entitats de la comarca preparen les noves edicions dels cicles de cultura popular: Segrià corals i Sardanes a la fresca

Segrià Corals

Els cicles de cultura popular SEGRIA CORALS i SARDANES A LA FRESCA promoguts pel Consell Comarcal del Segrià i la Diputació de Lleida compten amb la participació de les entitats culturals del Segrià i el suport dels ajuntaments de la comarca.

El President del Consell Comarcal del Segrià, il—lm. Sr. Pau Cabré i Roure i la consellera de cultura, sra. Maria José Invernón s’han reunit amb una vintena d’entitats comarcals, per tal de perfilar les noves edicions dels cicles de cant coral Segrià Corals i la volta  comarcal de ballades Sardanes a la Fresca que enguany arriben a la seua 9a edició.

Amb l’objectiu de fomentar la cultura popular a la comarca del Segrià i donar suport a les entitats, afavorint)ne la mobilitat, es mantenen aquests dos cicles que, juntament amb les Vesprades Teatrals, configuren un recurs estable pels municipis de la comarca.

El Segrià Corals, és el cicle de cant coral que any rere any es dedica a una personalitat vinculada amb el món coral de la comarca i que durant els mesos de juny, setembre, octubre i novembre passa per una quinzena de poblacions del Segrià, oferint més de quaranta concerts de cant, a càrrec de les entitats corals adherides al cicle.

D’altra banda, la volta comarcal de sardanes Sardanes a la Fresca arribarà a la darrera edició els divendres de juliol i agost, amb l’èxit de participació precedent en la última edició, on es reunien prop de 450 persones per ballada.

La programació dels cicles s’enllestiran durant la primavera i es podran consultar al web del Consell Comarcal del Segrià www.segria.cat i als ajuntaments de la comarca.

 
SEGRIA CORALS                                       
Entitats corals participants:                          
 
Petit Cor Cantàtor, de Torrefarrera                  
Clavellina, de Torrefarrera                              
Sant Bartomeu, d’Alpicat                              
Flor d’Espígol, de Rosselló                            
La Lira, de Torres de Torres de Segre              
Ginestell, d’Alguaire                                      
La Primavera, d’Artesa de Lleida
El Roser, de Massalcoreig
Nou Mil—leni, de La Portella
Clamor, de Soses
Alzina, d’Alcarràs
Gran Gent, de La Granja d’Escarp
Santa Àgueda, d’Alfarràs
Campanes al Vol, dels Alamús
Veus del Roser, d’Almacelles
Cor Etosca, d’Aitona
Coral de l’Hospital Arnau de Vilanova
Montserratina, Raïmat
Veus Unides, Almacelles
 
SARDANES A LA FRESCA
Entitats sardanistes participants:
 
Amics de la Sardana, d’Alguaire
Agrupació Sardanista Germanor, de Torrefarrera
Grup Sardanista Balàfia, de Lleida
Agrupació Sardanista Pinyana, d’Alfarràs
Agrupació Sardanista 27 d’abril, de Lleida
Escola de Sardanes, de Torres de Segre