El Consell Comarcal del Segrià augmenta les actuacions d'urgència, sobretot per l'increment de demanda d'aliments bàsics i pobresa energètica

L'àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Segrià alerta d'un increment notable de les actuacions d'urgència en les últimes dues setmanes, especialment pel que fa a la demanda d'aliments, derivades de la crisi del COVID-19. De l'1 al 15 d'abril, s'han tramitat una setantena d'ajuts d'urgència per a productes d'alimentació bàsica destinats a famílies sense cap tipus d'ingrés econòmic de municipis del Segrià, 22 més que en la primera quinzena de l'estat d'alarma.

Els ajuts urgents per a alimentació bàsica no són l'únic recurs que gestiona l'ens comarcal per respondre a la demanda de productes alimentaris de primera necessitat. Dins el programa d'ajuda alimentària per a persones vulnerables, entre aquesta setmana i la vinent es repartiran 40.419 quilos/litres d'aliments procedents d'excedents de la CEE, entre els quals hi ha més de 15.300 litres de llet, prop de 3.500 litres d'oli d'oliva i 4.000 quilos d'arròs i pasta. A més, cal recordar que el Consell Comarcal del Segrià va donar 4.000 euros al Banc d'Aliments fa només uns dies.

D'altra banda, els equips de Serveis Socials també han detectat un augment en altres recursos d'urgència com les tramitacions de proteccions de pobresa energètica o restabliment dels subministres de la llar. Gairebé s'han doblat en dues setmanes, passant de 15 a 27 actuacions. Des de l'1 d'abril també s'han fet 16 tramitacions de servei d’ajuda a domicili per garantir el confinament de persones de risc, 14 de teleassistència i 154 d’altres tipus de recursos d'urgència.

Pel que fa a atencions no urgents, des de l'àrea de Serveis Socials de l'ens comarcal s'han realitzat més de 3.000 actuacions, de les quals destaca un augment dels recursos per a gent gran sense suport familiar ni social, i més de 800 accions coordinades amb altres entitats de la xarxa d'atenció social.