El Consell Comarcal del Segrià s'adhereix a la Declaració Institucional en motiu del Dia de l’Orgull LGBTI

El SAI Segrià convida els municipis a pintar elements de l'espai públic amb els colors de l'arc de sant Martí

El Consell Comarcal del Segrià se suma a la Declaració Institucional proposada per la Direcció General d’Igualtat i el manifest del Consell Nacional LGBTI en motiu de la celebració del Dia Internacional de l'Orgull, el proper diumenge 28 de juny, en record dels anomenats fets d'Stonewall –als Estats Units- que van tenir lloc l'any 1969, en què per primer cop persones transsexuals i homosexuals van dir prou a la discriminació a què havien estat sotmeses durant segles i va néixer el moviment d’alliberament LGTBI.

Sota el lema "Els nostres drets són els vostres drets, el meu orgull és el teu orgull", la declaració defensa els drets del col·lectiu LGTBI i fa una crida a les persones que encara són víctimes d’LGTBI-fòbia a no callar i a fer ús de les eines disponibles com la Xarxa Pública de Serveis d’Atenció Integral LGBTI (SAI). Així mateix, convida a tota la ciutadania a implicar-se en la defensa dels drets i llibertats de les persones LGTBI, donat que els drets del col·lectiu LGBTI són els drets de tothom i el respecte envers els altres ha de ser patrimoni de tota la societat i no sols dels col·lectius discriminats.

El text també inclou les reivindicacions que el Consell Nacional LGBTI fa públiques en el seu manifest, com el rebuig a la decisió del Tribunal Suprem del passat 1 de juny que prohibeix als ajuntaments penjar la bandera de l’arc de Sant Martí, la limitació de la llibertat que en el Registre Civil encara impedeix el registre de les famílies homoparentals o el canvi de nom de les persones trans*, entre  moltes altres.

El SAI Segrià convida a tots els ajuntaments de la comarca a sumar-se a la declaració institucional i, tal com estava previst fa uns mesos, ha fet arribar a tots els municipis una bandera amb l'arc de Sant Martí per tal que reivindiquin els drets del col·lectiu LGBTI, malgrat que enguany no es podran penjar a les façanes dels consistoris segons la sentència del Tribunal Suprem.

D'altra banda, des del SAI Segrià s'ha convidat als municipis a pintar un pas de vianants  o altres elements de l'espai públic amb els colors de l'arc de Sant Martí. Alguns ajuntaments com Massalcoreig (a la foto), Alpicat, Torrefarrera i Puigverd de Lleida ja ho han fet en últims dies. Aquest diumenge, Dia de l'Orgull, es publicarà el vídeo "Un pas endavant" a les xarxes socials amb totes les iniciatives.

A més, durant tota la setmana el SAI Segrià ha fet una campanya a les xarxes socials donant a conèixer conceptes com el binarisme, la diferència entre sexe i gènere, la simbologia del triangle rosa o la llei que protegeix els drets de les persones LGBTI, entre altres.