Alba Mascarella, Jordi Prenafeta i Marta Begué, guanyadors del primer Premi de Recitació Poètica del Segrià

Els lleidatans Alba Mascarella, Jordi Prenafeta i Marta Begué han estat els guanyadors  de la primera edició del Premi de Recitació Poètica del Segrià organitzat pel Consell Comarcal del Segrià. El recital, que va comptar amb prop d'una vintena de participants lleidatans i tarragonins, es va celebrar aquest divendres al vespre a l'espai teatral La Saleta de Lleida, que estava plena de gom a gom. Va ser també un homenatge a l’escriptora i poeta Rosa Fabregat, qui no es va perdre l'espectacle.

La vicepresidenta del Consell Comarcal del Segrià i cap de Cultura, Teresa Malla, va valorar molt positivament el nou projecte de l'àrea cultural del Consell i l'alt nivell de les persones participants: "Esperem que puguem donar-li continuïtat al premi per incentivar la creació poètica i literària, descobrir nous talents literaris, en especial entre el jovent, i ajudar a difondre el patrimoni poètic lleidatà arreu de la comarca."

La rapsoda Alba Mascarella es va endur el premi a la millor rapsòdia, dotat amb 400 euros, mentre que el professor i poeta Jordi Prenafeta va guanyar la categoria al millor poema original, dotat amb 300 euros. Finalment, Marta Begué va obtenir el premi de la categoria jove, valorat en 200 euros. A més, el poema inèdit guanyador serà publicat al recull de relats curts "Històries Vives del Segrià", que el Consell Comarcal edita cada dos anys.

Durant gairebé dues hores, el jurat va escoltar i valorar l'entonació, l'originalitat, la gestualitat, els ritmes i els silencis, entre altres paràmetres tècnics, de les dues rondes de recitació que van haver de fer totes les persones participants. Una, amb la interpretació del poema "Estudiants espaordits", de Rosa Fabregat, i l'altra, amb la recitació d'un poema de lliure elecció, entre els que n'hi va haver de propis i d'altres autors.

 

 

Àrea: